Keytrade Bank Nationaal Park Run & Walk Maasmechelen

Lopen we door de Scandinavische bossen of bevinden we ons in het Nationaal Park Hoge Kempen? De tweede editie van de Keytrade Bank Nationaal Park Run & Walk neemt je opnieuw mee door een verrassend stuk natuur met rustgevende bossen, omvangrijke heidevelden en indrukwekkende waterplassen. Op zaterdag 19 februari zijn de wandelaars welkom. Op zondag 20 februari zijn de lopers aan de beurt.

Dirk Dexters – fervent (trail)loper uit Maasmechelen bouwde ook voor deze tweede editie het parcours: “het Nationaal Park is een ongelofelijke speeltuin voor lopers en wandelaars. Wie nooit eerder in Maasmechelen kwam lopen, zal niet geloven dat zo’n unieke trails in Vlaanderen liggen. Bij het uitstippelen van het nieuwe parcours, hielden we opnieuw rekening met ieders niveau. Zo kan je kiezen tussen drie verschillende afstanden: 8 km, 14,5 km en 23 km.”

Wandelaars starten op zaterdag 19 februari tussen 8u30 en 11u00. Lopers kunnen op zondag 20 februari tussen 8u30 en 11u30 starten en kiezen bij hun inschrijving een tijdslot waarin ze vrij kunnen vertrekken. €1 van je inschrijvingsgeld gaat naar het beheer van het Nationaal Park Hoge Kempen.

DAGEN
UUR
MIN
SEC

Inschrijven

Praktische info

Parcours

Bekijk de aftermovie!

Nationaal Park Hoge Kempen

Nationaal Park Hoge Kempen, natuur in al haar glorie! Het Nationaal Park, het eerste en enige in België, is een uniek natuurgebied waar meer dan 12 000 ha bos en heide beheerd en beschermd worden. Het gebied strekt zich uit over de Limburgse gemeenten As, Bilzen, Bree, Dilsen-Stokkem, Genk, Lanaken, Maaseik, Maasmechelen, Oudsbergen en Zutendaal.